Πρόκειται για μία ευρέως διαδεδομένη μέθοδο σε πολλούς τομείς της ιατρικής και ιδιαίτερα δημοφιλή στην αισθητική δερματολογία. Σκεφτείτε ότι ο ρόλος του δερμοεπιδερμιδικού φραγμού του δέρματος είναι, μεταξύ άλλων, να μην επιτρέπει ουσίες που θεωρεί «ξένες» να εισβάλλουν στον οργανισμό μας.

 

Ετσι, ένα σημαντικό ποσοστό των δερμοκαλλυντικών που χρησιμοποιούμε ουσιαστικά επικάθεται στην ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας, χωρίς να επιτυγχάνει πλήρη διείσδυση των συστατικών τους.

 

Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, ανοίγουμε μικρές διόδους με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής βελόνης, που μας επιτρέπουν να εγχύσουμε στοχευμένα στο χόριο τις απαραίτητες ουσίες που χρειάζεται το δέρμα μας για βαθιά ενυδάτωση, σύσφιγξη, ανάκτηση σφρίγους, αντιγήρανση και αποτοξίνωση.

 

Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, συσφιγκτικές ουσίες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες με άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.

 

Υπάρχουν αρκετά πρωτόκολλα αντιγήρανσης που μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά στο πλαίσιο πρόληψης ή αντιμετώπισης των ρυτίδων, των δυσχρωμιών, της φωτογήρανσης και των ουλών, με σκοπό την ανανέωση και την ανάπλαση του δέρματος και το Mesobotox όπου συνδυάζονται τα μίγματα της μεσοθεραπείας με μικρές ποσότητες βοτουλινικής τοξίνης, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται ανανεωμένο και φρέσκο, χωρίς να δείχνει «παγωμένο» και ανέκφραστο.