Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας & τοπικού πάχους

-------------

Από τις ιατρικές εφαρμογές η μεσοθεραπεία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Μέσω ενέσεων με λεπτή βελόνα διοχετεύεται εντοπισμένα στην πάσχουσα περιοχή ένα κοκτέιλ από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αγγειοδραστικές και συσφιγκτικές ουσίες εντός του δέρματος.

Στόχος αυτής της μεθόδου είναι να αυξηθεί ο τοπικός μεταβολισμός και να διεγερθεί η μικροκυκλοφορία στην περιοχή, ώστε να μειωθεί το μέγεθος των λιποκυττάρων, να αρθεί η κατακράτηση υγρών και το ίδιο μας το σώμα να μπορέσει να αποτοξινωθεί και να διεγείρει τους μηχανισμούς ανάπλασης του συνδετικού ιστού.

Το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας ενισχύεται με τη συνδυασμένη εφαρμογή microneedlingΟυσιαστικά βασίζεται στο μηχανικό ερεθισμό του δέρματος μέσω πολλαπλών μικρονυγμών με εξαιρετικά μικρή και λεπτή βελόνη, η οποία διαπερνά την επιδερμίδα φθάνοντας στο ανώτερο (θηλώδες) χόριο. Αυτός ο ¨μικροτραυματισμός¨ ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και ανάπλασης του δέρματος, με τελικό αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που αποκαθιστούν την ελαστικότητα και το σφρίγος του δέρματος. Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας χρησιμοποιείται το Dermaroller, δηλαδή ένας κύλινδρος με παράλληλους δίσκους που περιέχουν πολλαπλές μικρές ακίδες από χειρουργικό ατσάλι σε ακτινωτή διάταξη μήκους από 2,0 mm. Οι ακίδες αυτές διαπερνούν την επιδερμίδα εισχωρώντας στο ανώτερο χόριο. Μετά από επαναληπτικές συνεδρίες, οι οποίες γίνονται ανά 1 έως 2 εβδομάδες, ενεργοποιείται η αναπλαστική ικανότητα του συνδετικού ιστού, το δέρμα γίνεται πιο παχύ και σφριγηλό, ενώ παράλληλα μειώνεται δραστικά το φαινόμενο του ‘φλοιού πορτοκαλιού’.

 

Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων με ραδιοσυχνότητες (RF). Μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μεταφέρεται ενέργεια εντός των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της αιματικής και λεμφικής ροής, στη συρρίκνωση των λιποκυττάρων και στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών με απώτερο αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι παρατηρείται σταδιακά μείωση πόντων στην περιοχή εφαρμογής και πιο σφριγηλό δέρμα.

 

Η λιπόλυση με τη χρήση ενέσιμων λιποδιαλυτικών ουσιών, όπως η φωσφατιδυλοχολίνη είναι μία ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική εφαρμογή στον κλάδο της αισθητικής ιατρικής. Η τεχνική είναι παρεμφερής της μεσοθεραπείας, μόνο που οι ενέσεις σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουν χώρα στο υποδόριο, δηλαδή εντός του λιπώδους ιστού. Η φωσφατιδυλοχολίνη, που αποτελεί φυσικό συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων, προκαλεί καταστροφή των λιποκυττάρων στα σημεία που ενίεται, τα οποία ρευστοποιούνται και στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω της κυκλοφορίας. Ενδείκνυται ιδανικά σε περιπτώσεις εντοπισμένης αύξησης του λιπώδους ιστού, ενώ πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

BOOK NOW

Νεάρχου Δ. Αικατερίνη, M.D., M. Sc.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής και κλινικής δερματολογίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Δηλώστε Ενδιαφέρον

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην πιο κάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

* Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού