Αφαίρεση σπίλων και δερματικών μορφωμάτων

-------------

Οι Σπίλοι, κοινώς γνωστοί ως “Ελιές” είναι ένας καλοήθης πολλαπλασιασμός των κυττάρων που βρίσκονται φυσιολογικά στο δέρμα μας. Κάποιοι υπάρχουν ήδη από τη γέννηση ενώ άλλοι παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Γενετικοί είναι παράγοντες που καθορίζουν τον αριθμό και το είδος των σπίλων, ωστόσο η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους.

 

Συχνά είναι επιθυμητό να αφαιρεθεί ένας σπίλος, είτε επειδή είναι ύποπτος για εξαλλαγή, είτε επειδή δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα στον ασθενή. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει με Laser ή χειρουργικά, κατόπιν συνεννόησης με το δερματολόγο.

 

Όταν υπάρχει η υποψία κακοήθειας, συστήνεται η προληπτική χειρουργική εκτομή των σπίλων καθώς και των ορίων περιμετρικά αυτής από  πλαστικό χειρουργό, ώστε το τεμάχιο να αποσταλεί για βιοψία. Η διάγνωση διευκολύνεται σημαντικά με τη βοήθεια της μεθόδου Χαρτογράφησης. Κατά τη χαρτογράφηση καταγράφονται οι σπίλοι του σώματος με τη χρήση ψηφιακής φωτογράφισης, ανάλυσης και αποθήκευσης των δερματοσκοπικών εικόνων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Συνιστάται η χαρτογράφηση των σπίλων να γίνεται μία φορά το χρόνο, εκτός αν θεωρηθεί αναγκαία η επανεξέταση κάποιου σπίλου σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Διάφορες αλλοιώσεις του δέρματος συγχέονται συχνά με τους σπίλους/ελιές του δέρματος. Στις αλλοιώσεις αυτές συγκαταλέγονται οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, τα θηλώματα, οι μυρμηγκιές, τα δερματοϊνώματα, τα αιμαγγειώματα, οι τηλαγγειεκτασίες, οι πανάδες, το μέλασμα, οι κερασόχροες κηλίδες, τα νευροϊνώματα κ.ά.

BOOK NOW

Νεάρχου Δ. Αικατερίνη, M.D., M. Sc.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής και κλινικής δερματολογίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Δηλώστε Ενδιαφέρον

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην πιο κάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

* Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού