Βotox

-------------

Hyaluronic Acid

Πρόκειται για μία πρωτεϊνη  που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum, η οποία προκαλεί αναστρέψιμη ακινητοποίηση των μυών στα σημεία που ενίεται, μέσω «χημικής απονεύρωσης». Σκοπός της θεραπείας είναι να χαλαρώσει τους μύες , η σύσπαση των οποίων οδηγεί στη δημιουργία ρυτίδων & παράλληλα να προλάβει τη δημιουργία νέων ρυτίδων .

Χρησιμοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην Ιατρική, ειδικά στον τομέα της Νευρολογίας & Νευροχειρουργικής  με μεγαλύτερες δόσεις & τακτικότερα σε σχέση με τη χρήση της στην Αισθητική Ιατρική.

Οι κύριες ενδείξεις της στην Αισθητική Ιατρική αφορούν την μείωση & την πρόληψη της εμφάνισης των ρυτίδων στο άνω τριτημόριο του προσώπου & συγκεκριμένα στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου & την περιοφθαλμική περιοχή («πόδι χήνας»). Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περιστοματικές ρυτίδες, στον πώγωνα, στο λαιμό & στις ρυτίδες του ντεκολτέ.

Τα πρώτα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης γίνονται ορατά από την 3η έως την 15η ημέρα. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες & εξατομικεύεται, αλλά κατά μέσο όρο διαρκεί από 3 έως 6 μήνες.

Απόλυτη αντένδειξη για την έγχυση της τοξίνης αποτελεί η κύηση & η γαλουχία, η αλλεργία σε κάποιο από τα έκδοχα καθώς & τα νευρομυϊκά νοσήματα. Επίσης καλό θα είναι να αποφέυγεται η έγχυση με ταυτόχρονη συγχορήγηση φαρμάκων που συμμετέχουν στη νευρομυϊκή σύναψη (π.χ.  αμινογλυκοσίδες, πενικιλλαμίνη, quinine, αναστολείς διαύλων ασβεστίου). Για την αποφυγή εκχυμώσεων, καλό είναι η λήψη αντιπηκτικών, μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, βοτάνων (πχ. Saint John’s wοrt) & βιταμίνης Ε να διακόπτεται 3 με 5 ημέρες πριν την εφαρμογή.

Αμέσως μετά την εφαρμογή, συνιστάται η εξάσκηση των μυϊκών ομάδων όπου έχει γίνει η έγχυση (δηλαδή ασκήσεις συνοφρύωσης, άρνησης – ανασήκωσης φρυδιών & πλατύ χαμόγελο) για τα επόμενα 15 λεπτά, ώστε να διαχυθεί καλύτερα στους μύες η πρωτεϊνη. Για τις επόμενες 4 ώρες αποφεύγουμε την άσκηση πίεσης & τριβής στα σημεία της έγχυσης, δεν ξαπλώνουμε, δεν σκύβουμε & επίσης αποφεύγουμε την έκθεση σε θερμό περιβάλλον καθώς & την έντονη άσκηση.

BOOK NOW

Νεάρχου Δ. Αικατερίνη, M.D., M. Sc.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής και κλινικής δερματολογίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Δηλώστε Ενδιαφέρον

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην πιο κάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

* Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού