Γονόρροια

-------------

Η γονόρροια είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Neisseria Gonorrhea. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας και υπογονιμότητα, αλλά τα αντιβιοτικά μπορούν να τη θεραπεύσουν και να μειώσουν την πιθανότητα επιπλοκών.

Εμφανίζεται σε ζεστές, υγρές περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των:

ουρήθρα, ή ουροδόχο κύστη, μάτια, λαιμός, κόλπος, πρωκτό, γυναικεία αναπαραγωγική οδός, η οποία περιλαμβάνει τις σάλπιγγες, τον τράχηλο της μήτρας και τη μήτρα.

 

Η γονόρροια μπορεί να προσβάλει άτομα κάθε ηλικίας ή φύλου, αλλά είναι ιδιαίτερα συχνήΕμπιστευμένη πηγή μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15 έως 24 ετών.

Πώς μεταδίδεται η γονόρροια;

Μπορείτε να προσβληθείτε ή να μεταδώσετε τη γονόρροια κάνοντας σεξ. Η χρήση προφυλακτικού ή άλλης μεθόδου φραγμού όταν συμμετέχετε σε σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες μετάδοσης ή προσβολής από γονόρροια. Απλά να έχετε υπόψη σας ότι αυτές οι μέθοδοι φραγμού δεν θα εξαλείψουν πάντα εντελώς τον κίνδυνο, ειδικά αν δεν τις χρησιμοποιείτε σωστά.

 

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η στοματική γονόρροια μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω του φιλιού. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να κατανοηθεί πραγματικά ο πιθανός κίνδυνος μετάδοσης.

Εάν έχετε εμφανίσει γονόρροια στο παρελθόν, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθείτε ξανά. Η μη θεραπευμένη γονόρροια μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο να προσβληθείτε από άλλα ΣΜΝ.

Η γονόρροια μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τον γονέα που γεννάει στο μωρό κατά τη διάρκεια του τοκετού.

 

Συμπτώματα της γονόρροιας

Μπορεί να μην παρατηρείτε πάντα συμπτώματα εάν έχετε γονόρροια. Αλλά ακόμη και αν είστε ασυμπτωματικός φορέας – που σημαίνει ότι δεν έχετε συμπτώματα – μπορείτε να μεταδώσετε τη γονόρροια.

Ίσως μάλιστα να είναι πιο πιθανό να τη μεταδώσετε στον/στις σεξουαλικό/ές σας σύντροφο/ες όταν δεν έχετε συμπτώματα, καθώς δεν γνωρίζετε ότι έχετε τη λοίμωξη.

 

Μπορεί να εμφανίσετε αισθητά συμπτώματα βλεννόρροιας εντός 2 έως 30 ημερών μετά την έκθεση. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα και μπορεί να μην εμφανίσετε καθόλου συμπτώματα.

 

Άλλα πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  μεγαλύτερη συχνότητα ή επείγουσα ούρηση
  εκκρίσεις ή σταγόνες που μοιάζουν με πύον από το πέος σας (οι εκκρίσεις αυτές μπορεί να είναι κίτρινες, λευκές, μπεζ ή πρασινωπές)
  αποχρωματισμός και πρήξιμο στο άνοιγμα του πέους
  οίδημα ή πόνος στους όρχεις
  κνησμός και πόνος στον πρωκτό σας
  αιμορραγία ή έκκριση από το ορθό
  πόνος κατά την κένωση του εντέρου

 

Θεραπεία της γονόρροιας

Τα σύγχρονα αντιβιοτικά μπορούν να θεραπεύσουν τη γονόρροια, στις περισσότερες περιπτώσεις. Εάν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε γονόρροια ή εάν ένας σύντροφος λάβει θετικό αποτέλεσμα εξέτασης, θα πρέπει να λάβετε άμεσα  διάγνωση και θεραπεία από επαγγελματία υγείας.

BOOK NOW

Νεάρχου Δ. Αικατερίνη, M.D., M. Sc.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής και κλινικής δερματολογίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Δηλώστε Ενδιαφέρον

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην πιο κάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

* Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού