Κολπίτιδα

-------------

Τι είναι η κολπίτιδα;

Η κολπίτιδα, που ονομάζεται επίσης αιδοιοκολπίτιδα, είναι μια φλεγμονή ή λοίμωξη του κόλπου. Μπορεί επίσης να επηρεάσει το αιδοίο, το οποίο είναι το εξωτερικό μέρος των γεννητικών οργάνων μιας γυναίκας. Η κολπίτιδα μπορεί να προκαλέσει κνησμό, πόνο, εκκρίσεις και οσμή.

Η κολπίτιδα είναι συχνή, ιδίως στις γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία. Συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχει αλλαγή στην ισορροπία των βακτηρίων ή των ζυμομυκήτων που βρίσκονται φυσιολογικά στον κόλπο σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κολπίτιδας και έχουν διαφορετικές αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες.

Τι προκαλεί την κολπίτιδα;

Η βακτηριακή κολπίτιδα (BV) είναι η πιο συχνή κολπική λοίμωξη σε γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών. Συμβαίνει όταν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των “καλών” και των “βλαβερών” βακτηρίων που φυσιολογικά βρίσκονται στον κόλπο μιας γυναίκας. Πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία των βακτηρίων, όπως:

  Η λήψη αντιβιοτικών
  Χρήση ντους
  Χρήση ενδομήτριας συσκευής (IUD)
  Σεξ χωρίς προφύλαξη με νέο σύντροφο

 

Ποιες είναι οι θεραπείες για την κολπίτιδα;

Η θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο της κολπίτιδας που έχετε.

 

Η BV θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Μπορεί να λάβετε χάπια για να τα καταπιείτε, ή κρέμα ή τζελ που βάζετε στον κόλπο σας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ ή να μην κάνετε καθόλου σεξ.

 

Οι μολύνσεις από ζύμες αντιμετωπίζονται συνήθως με κρέμα ή με φάρμακο που βάζετε μέσα στον κόλπο σας. Μπορείτε να αγοράσετε χωρίς συνταγή θεραπείες για τις μολύνσεις από ζυμομύκητες, αλλά πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε όντως μόλυνση από ζυμομύκητες και όχι κάποιο άλλο είδος κολπίτιδας.

 

Επισκεφτείτε τον πάροχο υγείας σας εάν είναι η πρώτη φορά που έχετε συμπτώματα. Ακόμη και αν είχατε και στο παρελθόν μολύνσεις από ζυμομύκητες, καλό είναι να καλέσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία χωρίς συνταγή.

 

Η θεραπεία για την τριχομονάδα είναι συνήθως μια μονοδόση αντιβιοτικού. Τόσο εσείς όσο και ο/η σύντροφός σας θα πρέπει να υποβληθείτε σε θεραπεία, για να αποφύγετε τη μετάδοση της λοίμωξης σε άλλους και να μην την ξαναπάθετε.

 

Εάν η κολπίτιδα σας οφείλεται σε αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποιο προϊόν, πρέπει να βρείτε ποιο προϊόν προκαλεί το πρόβλημα. Θα μπορούσε να είναι ένα προϊόν που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε πρόσφατα. Μόλις το καταλάβετε, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το προϊόν.

 

Εάν η αιτία της κολπίτιδας σας είναι μια ορμονική αλλαγή, ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει κρέμα οιστρογόνων για να σας βοηθήσει με τα συμπτώματά σας.

BOOK NOW

Νεάρχου Δ. Αικατερίνη, M.D., M. Sc.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής και κλινικής δερματολογίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Δηλώστε Ενδιαφέρον

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην πιο κάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

* Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού