Υαλουρονικό οξύ

-------------

Το νεανικό δέρμα είναι λείο, ελαστικό και περιέχει μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος που βοηθά το δέρμα να φαίνεται υγιές – σχεδόν σαν ζελέ που έχει μείνει στο ψυγείο. Καθώς μεγαλώνουμε, η ικανότητα του δέρματός σας να παράγει αυτό το συστατικό “νεότητας” μειώνεται. Αυτό που κάποτε ήταν σταθερό ζελέ είναι τώρα σχεδόν ζελέ που λιώνει.

 

Δεδομένου ότι το υαλουρονικό οξύ βοηθά στη δέσμευση του νερού, η ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί το νερό μειώνεται επίσης με την ηλικία. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό, πιο λεπτό και λιγότερο ικανό να αποκατασταθεί. Η απώλεια όγκου σημαίνει επίσης ότι το δέρμα σας γίνεται πιο χαλαρό. Αυτό οδηγεί σε ρυτίδες και μια πιο γερασμένη εμφάνιση.

 

Η αφθονία υαλουρονικού οξέος βοηθά στη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης του δέρματος. Το κατώτερο στρώμα του δέρματός σας, περιέχει δύο πρωτεϊνικές ίνες – το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αυτές οι ίνες υποστηρίζουν πολλές από τις ενεργές δομές που βρίσκονται στο δερματικό στρώμα του δέρματός σας – πράγματα όπως οι θύλακες των τριχών, οι λιπογόνοι αδένες, οι ιδρωτοποιοί αδένες και τα αιμοφόρα αγγεία. Μπορείτε να φανταστείτε τις ίνες σαν τους εσωτερικούς τοίχους ενός σπιτιού. Όταν οι τοίχοι αποδυναμώνονται, τα πράγματα αρχίζουν να κρεμούν.

 

Όταν είστε νέοι, το σώμα σας διατηρεί τα πάντα ενυδατωμένα επιπλέοντας αυτές τις πρωτεΐνες και τις δομές του δέρματος σε έναν “ωκεανό” υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί 1.000 φορές το ίδιο του το βάρος σε νερό, οπότε είναι ένα απίστευτο μόριο υποστήριξης που δημιουργεί όγκο στο πρόσωπό σας, δίνοντάς του μια υγιή, νεανική εμφάνιση.

 

Μόλις μειωθεί η ενυδάτωση, κάτι που συμβαίνει σε όλους μας καθώς μεγαλώνουμε, όλα αυτά τα μικρά συστατικά αποδυναμώνονται και οι δομές του δέρματος χάνουν την ευελιξία τους. Με τον καιρό και την έκθεση (σε πράγματα όπως ο ήλιος, το κάπνισμα, η ρύπανση), χάνουμε και τα τρία – το κολλαγόνο, την ελαστίνη και αυτόν τον ζωτικό “ωκεανό” υαλουρονικού οξέος. Αυτό που παίρνουμε ως αντικατάσταση είναι ρυτίδες και γραμμές και δέρμα που έχει χάσει μεγάλο μέρος της αναπήδησης και της σφριγηλότητάς του.

BOOK NOW

Νεάρχου Δ. Αικατερίνη, M.D., M. Sc.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής και κλινικής δερματολογίας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Δηλώστε Ενδιαφέρον

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην πιο κάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

* Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού