1. Καλό είναι να προηγείται καλή αντισηψία της περιοχής που πρόκειται να ξυρίσουμε με ένα ισχυρό αντισηπτικό, π.χ. srpay Octenisept.
  2. Στα πλαίσια της καλής υγιεινής δεν παραλείπουμε να απολυμάνουμε πριν & μετά το ξύρισμα τη λεπίδα μας με το κατάλληλο αντισηπτικό, ενώ καλό είναι οι λεπίδες να αντικαθίστανται συχνά με καινούριες. Το ξυραφάκι αποτελεί εργαλείο προσωπικής υγιεινής, οπότε δεν δανείζεται ή μοιράζεται με άλλα άτομα.
  3. Εντάξτε το scrub στη ζωή σας. 1-2 φορές την εβδομάδα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία μαζεύονται γύρω από στόμιο του τριχοθυλακίου, δημιουργώντας έτσι ανομοιογένεια στην υφή της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να τραυματίζεται κατά το ξύρισμα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πολλαπλά προϊόντα του εμπορίου ή να φτιάξετε το δικό σας homemade scrub με ζάχαρη & ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.
  4. Προτιμήστε τη χρήση ειδικών αφρών ξυρίσματος για την κάθε περιοχή. Καλό έιναι να προηγείται καλή ενυδάτωση της περιοχής 15 λεπτα πριν το ξύρισμα, ώστε να μαλακώσουν οι τρίχες & το δέρμα & να αποφευχθούν περαιτέρω τραυματισμοί.
  5. Μετά το ξύρισμα ακολουθεί πλύσιμο του δέρματος & καλό στέγνωμα (ταμποναριστά) με καθαρή βαμβακερή πετσέτα μίας χρήσεως. Στη συνέχεια μπορεί να επαναληφθεί εκ νέου απολύμανση της περιοχής με το αντισηπτικό ή ειδική λοσιόν με καταπραϋντικές & αντιμικροβιακές ιδιότητες & τέλος ακολουθεί ενυδάτωση της αποτριχωμένης περιοχής με ειδική ενυδατική κρέμα ή τζελ.
  6. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ειδικά προϊόντα με τοπικό αντιβιωτικό, ενώ η προετοιμασία του δέρματος με τοπική χρήση ρετινοειδών, φαίνεται να προλαμβάνει αρκετά την εμφάνιση της θυλακίτιδας. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το δερματολόγο σας.
  7. Αν παρόλα αυτά η θυλακίτιδα μετά το ξύρισμα επιμένει, τότε είναι πολύ πιθανό να πρέπει να αλλάξετε τρόπο αποτρίχωσης (π.χ. laser), ώστε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αυτό & από τις όψιμες βλάβες (σπυράκια, κοκκινίλες, ουλές) που εγκαταλείπει.